Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie, 2014

Gânduri!

Ziua I “Nu veți fi niciodată fericiți, dacă așteptați mereu pe cineva să se gândească la voi, să vă înțeleagă, să vă ajute, să vă iubească, fiindcă toate lumea are grijile și problemele ei. Cineva va fi poate aproape de voi un moment, dar în clipa următoare va fi ocupat în altă parte și va trebui să vă descurcați singuri. De aceea vă sfătuiesc: nu vă bazați atât de mult pe alții, deoarece atenția, prietenia, iubirea lor sunt prea nesigure. Într-un moment vă simțiți înțeleși, susținuți, dar ce se va întâmpla în momentul următor? Nu trebuie să așteptați nimic de la alții, și mai ales iubirea lor. Ea poate veni, desigur, poate veni chiar fără încetare; dacă vine, să fie binevenită, și veți mulțumi Cerului, dar nu trebuie să o așteptați. Vreți să fiți fericiți? Nu cereți să fiți iubiți, ci iubiți voi, zi și noapte, și veți fi mereu fericiți. Poate că într-o bună zi veți întâlni o iubire formidabilă… Da, de ce nu? Aceasta poate veni, dar să nu o așteptați.” (Omraam Mikhaël Aivanhov)

Fii bun!

Amintește-ți, fii bun ! Atât cu tine cât și cu alții. Nu lăsa nimic să stea în calea faptelor tale bune, nu ezita în a întinde o mână de ajutor acolo unde este nevoie, nu diminua rolul tău în viața celor dragi. Fii acolo unde este nevoie de prezența ta, de suportul tău, de sfaturile tale. Fii alături atât în momente dificile cât și în clipe de bucurie alături de cei care te înconjoară. Fii farul lor pe timp de noapte și furtună, bastonul lor în momente de slăbiciune și oboseală, îngerul lor păzitor întreaga viață.  Amintește-ți, forța ta sufletească este imensă. Nu se va diminua cu timpul, nu va scădea în intensitate și nici nu se va risipi. Forța ta stă în puterea gândului, în iubirea din interior, în căldura și credința din sufletul tău. Nu regreta nici o secundă , nu-ți fie teamă, nu dispera. Ești puternic, curajos, optimist și vei ieși victorios. N u uita niciodată cât bine poți face lumii întregi. Cât de semnificative sunt gesturile de blândețe, generozitate și iubire, și cât

Dragă-mi ești!

Azi sunt bine! Sunt foarte bine! Azi mă iubesc. Mă iert pe mine și pe toți cei care mi-au făcut rău, m-au neîndreptățit, m-au bârfit, trădat și mi-au provocat suferință. Iertându-le nesăbuința îmi fac viața mai frumoasă și mă simt eliberată. Aleg să mă simt grozav, să fac ce îmi place și să mă răsfăț. Sunt calmă, împăcată și în armonie cu tot ce se întâmplă în jurul meu. Zâmbesc lumii și știu că sunt apreciată. Fac ce îmi place și-mi construiesc viitorul cu plăcere și pasiune. Iubesc viața, oamenii, respect colegii, îmi prețuiesc părinții, îmi ador fratele. Mă simt excelent. Tot ce-mi doresc are sorți de izbândă. Tot ce-mi doresc se îndeplinește. Tot ce gândesc se adeverește. Tot ce spun se transforma în gând, iar gândul ia, mai departe, forma visului împlinit. Sunt recunoscătoare că trăiesc, că respir, că mă trezesc dimineața, că am ce îmbrăca, că pot să zâmbesc, că sunt sănătoasă și iubită. Mi-e dragă viața! Mulțumesc ! 

Scrisoare pentru bărbați...

Stimat Domn,  să pășești cu atenție în sufletul unei femei, să nu-i zdrobești naivitatea și sentimentele, să n-o oprești din drumul ei, să nu-i promiți ce nu poți face. Poate că o vei răni fără să vrei, poate că mai târziu, când o vei pierde, vei realiza cât însemna pentru tine, câte bucurii te-a făcut să trăiești. Vei realiza că prin zâmbetul ei tu respirai, pentru fericirea ei tu trăiai, pentru ochii ei tu înfruntai orice greu. Nu uita că vorbel e și faptele sunt hrană cotidiană, amintește-ți că o relație se clădește încet, fără grabă. Să nu pretinzi dacă ai uitat să oferi, să nu uiți de ea, să nu o lași singură atunci când suferă și mai ales, nu uita să o îmbrățișezi. Să nu o faci să plângă, știu că îți cer imposibilul, și dacă asta se va întâmpla, să nu pleci de lângă ea. Să pășești cu atenție pentru că sufletul ei este plăpând, plin cu răni deschise. Amintește-ți că înainte ta au mai fost câțiva trecători care au lăsat în urma lor amprente. Să nu-i ceri să uite ce-a trăit, nu u

Antidot

"De ce scriu? Scriu pentru că mă ajută să respir mai bine, pentru că doar așa îmi aduc vânturile cu tot cu secretele lor îngânate mai aproape de trepidația inimii. În scris se sting dureri, se topesc plânsete înfundate și se dau uitării toat e ”nespusele” și ”nevrutele” dintr-o viață de om. Scrisul vindecă, înalță și împlinește. Curăță, oxigenează și purifică tot ce e viciat în tine. Scrisul mă renovează, îmi limpezește mințile și mă ajută să ajut mai departe. Atât cât pot, atât cât știu și atât cât stă în puterea cuvântului de dinaintea-mi. Nici mai mult nici mai puțin." Eseuri de weekend.